Subsidies

Voordeel voor werkgevers

Het bijscholen van medewerkers biedt veel voordelen.

Zo zitten professionals vaak lekkerder in hun (werk)vel als zij zichzelf ontwikkelen. Ook hebben teams de meest actuele kennis en vaardigheden in huis waardoor je betere kwaliteit kunt leveren. Én uit onderzoek blijkt dat deze medewerkers vaak loyaler zijn en langer bij de organisatie blijven werken. Maar: er is nog meer voordeel te behalen. Want als werkgever heb je recht op verschillende financiële regelingen die scholing een stuk voordeliger maken. Dat maakt het extra interessant om medewerkers een training, cursus of opleiding te laten volgen!

KW1C subisdies

De subsidies in een notendop

STAP-budget

De wereld verandert snel. Daarom is het belangrijk dat medewerkers zich continu ontwikkelen. Zo blijven zij goed inzetbaar op de arbeidsmarkt, maar kunnen zij ook het beste uit hun werkdag bij jouw organisatie halen. De overheid stimuleert dit met de STAP subsidie: Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Concreet betekent dit dat een medewerker één keer per jaar maximaal 1.000 euro subsidie krijgt voor een opleiding, cursus of training.

Subsidieregeling praktijkleren

Subsidieregeling Praktijkleren in de derde leerweg

Opleidings- en ontwikkelfonds

Leerwerkloket

Meer weten over subidies?

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van medewerkers en wil je slim gebruik maken van de subsidies?

Dan helpen wij daar graag bij. De medewerkers van ons eigen Subsidieloket weten de weg in de soms wat complexe wereld van alle regelingen. Neem contact op voor advies, we maken je graag wegwijs! Je kunt ons ook bereiken op 073 – 62 49 972.

Op de website van SBB vind je een actueel overzicht van beschikbare subsidies en fondsen.