Studenten opleiding Vos Logistics ontvangen mbo-certificaat

25 medewerkers officieel gecertificeerd

Vorig jaar november startte Vos Logistics in samenwerking met het Koning Willem I College de cursus ‘Koerier Bestelauto’. In 7 weken leerden medewerkers van Vos Logistics de fijne kneepjes van het vak en ontvingen daarna ook nog eens een erkend mbo-certificaat!

 

Vrijdag 11 november 2022 ontvingen 25 afgestudeerden hun welverdiende certificaat Koerier Bestelauto.
“Het ging vanuit Vos Logistics vooral om een stuk bewustwording te creëren bij de medewerkers,” vertelt Marco van den Berg, docent vanuit het Koning Willem I College. Hij begeleidde 3 groepen studenten van Vos Logistics elk 7 weken gedurende het traject. De rode draad was samenwerken en communiceren. Niet alleen de communicatie met de klant, maar ook met collega’s stond centraal. Marco gaat verder: “De medewerkers van Vos Logistics doen aan ‘home delivery’, dus ze komen bij de klant thuis. Hoe zij op een correcte manier communiceren met die klant, is dus van groot belang. Maar als bezorger zit je samen met je collega in één bestelauto. Je moet dus ook op elkaar kunnen bouwen.”

certificering Vos Logistics KW1C

‘Hands on’-aanpak

Er was een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. De deelnemers waren te spreken over de ‘hands on’ aanpak, want het vergt soms toch de nodige aanpassing als je na een hele tijd, voor sommigen zelfs tientallen jaren, weer in de schoolbanken zit. Vaak kwam de docent in de ochtend even meekijken bij het laden van de auto, om daar eventueel tips en aanwijzingen bij te geven. Naast een stuk bewustwording en communicatie leerden de deelnemers ook bijvoorbeeld over het juist vastzetten van de lading, hun rijgedrag en het verbruik van hun bestelauto. “Verder waren leidinggevenden actief onderdeel van de opdrachten,” vertelt Marco. “Deelnemers hebben bijvoorbeeld een week lang de ritplanning moeten bijhouden en de leidinggevenden tekenden aan het einde van de week dan voor akkoord.”

Oude bekenden

De samenwerking tussen Vos Logistics en Koning Willem I College verloopt voorspoedig. Beide instellingen kennen elkaar al langer. Zo verzorgt het Koning Willem I College bij Vos Logistics ook de opleiding voor Logistiek Medewerker, via het principe werkvloerleren. “Ik ken het bedrijf en het bedrijf kent mij. Dat werkt in het voordeel van ons allemaal, “ geeft Marco aan.
25 medewerkers gaan trots met hun certificaat op zak verder. Voor sommigen van hen is het vak nieuw, anderen deden het al een tijdje. Marco sluit af: “Voor alle deelnemers geldt: datgene wat ze deden of doen, doen ze nu nog bewuster.” En dat was precies de insteek van beide partijen.