Praktijkverklaring

Ideale oplossing voor werkgevers

Voor werkgevers zijn praktijkverklaringen een mooie kans om nieuwe en huidige werknemers zonder startkwalificatie (breder) in te zetten binnen de organisatie en te ontwikkelen tot vakmensen.

Er is vanuit werkgevers behoefte aan goede vakmensen, terwijl er een heleboel Nederlanders thuiszitten zonder werk. Helaas is de groep mensen met afstand tot de arbeidsmarkt nog groot. Leren met een praktijkverklaring maakt de kans op werk voor deze groep groter.

praktijkverklaring

Hoe ziet het traject eruit?

Op basis van de behoefte en vraag vanuit de organisatie en mogelijkheden van de deelnemer, start de deelnemer met praktijkonderdelen van een bestaande mbo-opleiding bij de betreffende werkgever. De praktijkopleider verzorgt hierbij de begeleiding en de organisatie de praktische werkzaamheden.

De deelnemer volgt geen lessen en examens, maar heeft enkel onderwijs in de praktijk. Als hij/zij de onderdelen heeft afgerond, ontvangt de deelnemer een praktijkverklaring. Dit traject duurt tussen de 2 en 3 maanden.

Specificaties voor een praktijkverklaring

Samenwerken met maatschappelijk doel

Financiële regelingen

Interesse?

Heb je interesse in de mogelijkheden van leren met een praktijkverklaring voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via e-mail of 073 – 624 99 72.

Op zoek naar een voorbeeld uit de praktijk? Lees hier de ervaringen van Tim bij Digiloods.