KW1C reikt logistiek medewerkers mbo-diploma uit

Na een schooljaar terug in de schoolbanken zijn 18 medewerkers van 7 verschillende bedrijven uit de regio geslaagd voor hun opleiding mbo Logistiek medewerker niveau 2.

DIPLOMERING

Afgelopen week ontvingen 18 medewerkers van SPS B.V. ’s-Hertogenbosch, Service Center Shoeby B.V. Rosmalen, Gebrema B.V. Nuenen, Chain Logistics Uden, Sanders Fritom Uden, VDL Systems Uden en Wiltec Uden hun welverdiende mbo-diploma.
Deze bedrijven deelden de behoefte om hun logistiek medewerkers bij te scholen op zowel de theorie als de praktijk. “De medewerkers, die allemaal al langere tijd in de logistiek werkzaam waren, volgden een verkorte opleiding van 100 lesuren bij ons,” legt Rudolf Grimm, docent aan het Koning Willem I College uit. “De opleiding was bedoeld voor mensen die nog geen diploma of startkwalificatie in het vakgebied hadden.”

Rudolf Grimm – docent Logistiek KW1C

 “De praktijkopleiders hebben een belangrijke rol bij het ondersteunen van de deelnemers tijdens de praktijkopdrachten. Zij helpen vanuit de bedrijven mee. Wij faciliteren als college de lessen, de ruimtes en de examinering,”

Maatwerk

Bij het Koning Willem I College op locatie in Veghel leerden de deelnemers theorie (vakleer), Nederlands en rekenen. “Maar ze deden ook keuzedelen als Duurzaamheid en Digitale Vaardigheden”, gaat Rudolf verder.

Voor sommige deelnemers best pittig, want voor hen was het een tijd geleden dat ze in de schoolbanken zaten. “We hebben online en fysieke lessen afgewisseld, zodat de deelnemers na een dag hard werken niet elke week ver hoefden te reizen voor de opleiding. Ook een kwestie van maatwerk.” De groep was gevarieerd. Er deden dames mee, jong en oud was vertegenwoordigd en ook medewerkers met een migratieachtergrond namen deel. “Voor sommige van hen was het zelfs het eerste diploma dat zij in Nederland behaalden, ze waren dan ook enorm trots”, zegt Rudolf

Theorie en praktijk
De samenwerking met de bedrijven verliep goed. Rudolf is tijdens het traject een aantal keer op de werkvloer geweest en had nauw contact met de praktijkopleiders daar. “De praktijkopleiders hebben een belangrijke rol bij het ondersteunen van de deelnemers tijdens de praktijkopdrachten. Zij helpen vanuit de bedrijven mee. Wij faciliteren als college de lessen, de ruimtes en de examinering,” legt Rudolf uit. “Bij ons in Veghel volgden de deelnemers het theoriegedeelte. De praktijkopdrachten voerden zij bij het bedrijf zelf uit en de praktijkopleider assisteerde hen daarbij. Zij hebben daar ook het praktijkexamen gedaan.”

Trots
De deelnemers vonden het zoals gezegd een pittig traject, maar waren stuk voor stuk enthousiast en trots op het behaalde resultaat. De bedrijven zijn dat ook, zo bieden zij hun medewerkers nog meer toekomstperspectief. Een win-win situatie voor iedereen!

diplomering logistiek medewerker KW1C

Logistiek medewerkers gediplomeerd