Maatwerk
Bij het Koning Willem I College op locatie in Veghel leerden de deelnemers theorie (vakleer), Nederlands en rekenen. “Maar ze deden ook keuzedelen als Duurzaamheid en Digitale Vaardigheden”, gaat Rudolf verder.
Voor sommige deelnemers best pittig, want voor hen was het een tijd geleden dat ze in de schoolbanken zaten. “We hebben online en fysieke lessen afgewisseld, zodat de deelnemers na een dag hard werken niet elke week ver hoefden te reizen voor de opleiding. Ook een kwestie van maatwerk.” De groep was gevarieerd. Er deden dames mee, jong en oud was vertegenwoordigd en ook medewerkers met een migratieachtergrond namen deel. “Voor sommige van hen was het zelfs het eerste diploma dat zij in Nederland behaalden, ze waren dan ook enorm trots”, zegt Rudolf
Theorie en praktijk
De samenwerking met de bedrijven verliep goed. Rudolf is tijdens het traject een aantal keer op de werkvloer geweest en had nauw contact met de praktijkopleiders daar. “De praktijkopleiders hebben een belangrijke rol bij het ondersteunen van de deelnemers tijdens de praktijkopdrachten. Zij helpen vanuit de bedrijven mee. Wij faciliteren als college de lessen, de ruimtes en de examinering,” legt Rudolf uit. “Bij ons in Veghel volgden de deelnemers het theoriegedeelte. De praktijkopdrachten voerden zij bij het bedrijf zelf uit en de praktijkopleider assisteerde hen daarbij. Zij hebben daar ook het praktijkexamen gedaan.”
Trots
De deelnemers vonden het zoals gezegd een pittig traject, maar waren stuk voor stuk enthousiast en trots op het behaalde resultaat. De bedrijven zijn dat ook, zo bieden zij hun medewerkers nog meer toekomstperspectief. Een win-win situatie voor iedereen!

Logistiek medewerkers gediplomeerd