Over de cursus

Wil jij jouw (horeca-)medewerkers leren hoe ze drank en ingrediënten goed op elkaar kunnen afstemmen?

Dan is de cursus Food Pairing een prima zet. Jouw personeel leert in deze vierdaagse cursus hoe zij ervoor zorgen dat ingrediënten en drankkeuzes elkaar versterken. Een mooie extra service richting de klant en een verrijking voor de inzet van je medewerkers. Een specifieke vooropleiding is niet nodig. Jouw werknemers sluiten de cursus af met een bewijs van deelname.

cursuscombinatie drank voedsel

Wat ga je leren?

In vier dagdelen van drie uur krijgen jouw medewerkers kennis en vaardigheden aangereikt zodat zij ingrediënten en drankkeuzes elkaar kunnen laten versterken. 
 
Tijdens de vierdaagse cursus koppelen we theorie aan praktijk en maken je zintuigen overuren. 

Dagdeel 1:    

  • de citroentest 
  • ingrediëntenproeverij om linksom te leren proeven 
  • basis smaakprofielen 
  • frisdranken in smaakprofiel zetten 

Dagdeel 2:    

Theorie smaakprofielen aan de hand van ingrediëntgroepen geclassificeerd op: 

  • mondbeleving: strak en filmend 
  • smaakintensiteit: de volumeknop van de smaak 
  • smaakrijkdom: fris en rijp 
  • ingrediënten proeven en smaakprofiel bepalen deel 1 
  • thee – theeproeverij – looizuur – aroma’s 
  • ingrediënten toevoegen aan thee, smaakprofielen zien veranderen 

Dagdeel 3:    

  • ingrediënten proeven en smaakprofiel bepalen deel 2 
  • alcohol vrije cocktails 
  • ingrediënten alcoholvrije cocktails en de invloed op de smaak 
  • basis Mojito maken  
  • smaak aanpassen door ingrediënten toe te voegen – verandering smaakprofiel leren inzien 

Dagdeel 4:    

  • ingrediënten proeven en smaakprofiel bepalen deel 3 
  • drank en spijs in het restaurant – waarom belangrijk? 
  • alcoholvrije wijn – theorie 
  • theorie – proeven wit-rosé-rood–bubbel in smaakprofiel zetten 
  • teaser:  1 x alcoholvrije wijn en succesvolle spijscombinatie 

Voor wie is deze cursus?

Het resultaat

Opleidingsinformatie

Locatie: ‘s-Hertogenbosch
Diplomering: Bewijs van deelname
Vakgebied: Horeca
Leervorm:

Cursus

Studiemogelijkheden:

Incompany/op locatie of bij Koning Willem I College 

Startdatum:

In overleg

Kosten:

€4.965 voor een groep van 15 personen 

Dag/avond:

De dagdelen zijn in overleg

Afdelingslocatie:

Middelbare Horeca School, Koning Willem I College ’s-Hertogenbosch 

Duur:

Vier dagdelen van elk drie uur 

Toetsing:

Afrondende opdrachten.

Vooropleiding:

Er is geen specifieke vooropleiding nodig.

Locatie: ‘s-Hertogenbosch
Diplomering: Bewijs van deelname
Vakgebied: Horeca
Leervorm:

Cursus

Studiemogelijkheden:

Incompany/op locatie of bij Koning Willem I College 

Startdatum:

In overleg

Kosten:

€4.965 voor een groep van 15 personen 

Dag/avond:

De dagdelen zijn in overleg

Afdelingslocatie:

Middelbare Horeca School, Koning Willem I College ’s-Hertogenbosch 

Duur:

Vier dagdelen van elk drie uur 

Toetsing:

Afrondende opdrachten.

Vooropleiding:

Er is geen specifieke vooropleiding nodig.

Loes Potma, Learning & development manager bij Vitam | Vitam
“Wij zijn in Nederland de enige cateraar die deze waardevolle opleidingsconstructie heeft en daar zijn we trots op. Wij hopen deze samenwerking nog vele jaren voor te zetten.“
Bekijk case

Neem contact op voor meer informatie of om aan te melden

  • Interesse bedrijf
  • Interesse individu
  • Vragen

Zie voor meer informatie over de omgang met persoonsgegevens door het KW1C onze privacy- en cookieverklaring.

Aanmelden als deelnemer?

Wil je zelf deze opleiding volgen? Ook als individuele deelnemer ben je welkom om onze opleidingen te volgen. Vul het formulier in of bel naar 073 – 624 99 72